Camaroforumet - Mötesplats för generationer - Allt om Camaro

Camaroforumet

Du är inte inloggad.

Meddelande



#26 2019-08-18 19:07:29

GTA324
Forumsponsor
Från: Bromölla
Registrerad: 2003-03-29
Inlägg: 2168

Re: Ingen jävla gnista

Även en AC Delco D1943A och med kylpasta?

har bytt på flertalet bilar med de symptomen.... när den blir varm ballar tändningen ur och vägrar starta....
att varvräknaren visar fel på camaro verkar vara vanligt, något i clustret som går sönder, finns beskrivningar på fix om du googlar....


Kompressor matad Trans am -89
415cui, Procharger, 4L80E, Strange 12bolt, Maxxecu

Offline

 

#27 2019-08-18 21:42:41

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Ja, körde en sån som höll 2 månader, så den höll längre men den dog tillslut, läste på nån sida att det finns ventilation i botten på fördelaren som brukar klogga igen o kan ge dom här problemen?

Offline

 

#28 2019-08-20 10:53:25

GTA324
Forumsponsor
Från: Bromölla
Registrerad: 2003-03-29
Inlägg: 2168

Re: Ingen jävla gnista

Kanske det, de bilar jag satt i en ac delco med kylpasta har problemet försvunnit.

Värt att lyfta på locket och kolla ventilationen

Kollat kablaget?


Kompressor matad Trans am -89
415cui, Procharger, 4L80E, Strange 12bolt, Maxxecu

Offline

 

#29 2019-08-20 14:11:04

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Ser inga skador på kablage men det kan ju vara svårt att se, vad använder du för kylpasta?

Offline

 

#30 2019-08-20 19:34:38

GTA324
Forumsponsor
Från: Bromölla
Registrerad: 2003-03-29
Inlägg: 2168

Re: Ingen jävla gnista

Från Spire

High performance heat sink compound
"Silver grease"


Kompressor matad Trans am -89
415cui, Procharger, 4L80E, Strange 12bolt, Maxxecu

Offline

 

#31 2019-08-22 16:52:23

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

är acdelco och den det står gm på samma tillverkare? såg att dalhems har gm moduler

Offline

 

#32 2019-09-07 18:16:07

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Har bytt ut modulen nu men fortfarande ingen gnista, kollat så jag har volt till spolen, pickupen är fräsch, soppa låter det som den får, ny Pump för inte alls längesen. Vad kan det vara? Bränner fan ner bilen snart 😂😂🤮🤮

Offline

 

#33 2019-09-07 20:56:00

BLASTbeet
Trucker/Drummer
Från: Springville sthlm
Registrerad: 2009-08-03
Inlägg: 2011

Re: Ingen jävla gnista

Fasen vilket långdrygt fel.

Kollade du felkoder nån gång?
Kollat kontaktdonet till databoxen så det inte ärgat?


Camaro -71 Numera en rullande renovering. smile
Buick Riviera -72 cool
PUCH Monza cool Friskt humör, sjuk humor! dance

Offline

 

#34 2019-09-08 14:54:58

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Fipplade med kontakten till baksidan på tändmodulen och då startade den och går klockrent, så det är väl glapp där igen skulle jag tro 🤮😂😂

Offline

 

#35 2019-09-09 14:57:32

GTA324
Forumsponsor
Från: Bromölla
Registrerad: 2003-03-29
Inlägg: 2168

Re: Ingen jävla gnista

min tvärdog en gång och då var det avbränt/ärgat till pickupen...(MSD fördelare) så tips är att löda alla anslutningar även om grejorna e nya...

Senast redigerat av GTA324 (2019-09-09 14:58:17)


Kompressor matad Trans am -89
415cui, Procharger, 4L80E, Strange 12bolt, Maxxecu

Offline

 

#36 2019-09-09 18:07:05

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Det är själva plastkontakten på min accelfördelare som inte håller ihop längre o spökar Satan verkar det som

Offline

 

#37 2019-09-17 14:43:33

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Fixadeplastkontakten o bilen gick som ett skott, skulle starta den idag o den vägrar 😑 men jag har ett accel 300+ tändsystem som ligger och funderar på om jag ska koppla om tändningen så att det går via boxen, men kukar ecm på bilen ur då?

Offline

 

#38 2019-09-23 09:31:38

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Har kollat allt kablage till boxen nu också, o mätt det som går att mäta. Ska köpa en ny kabel som går mellan spolen o fördelaren för att se om det gör någon skillnad för den var lite dålig, så hoppas på det

Offline

 

#39 2019-10-18 19:40:29

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Köpt nytt batteri och ny kabel mellan tändmodul och spole, ingen skillnad. Såg däremot ett konstigt fenomen med varvräknaren idag, när jag slår på tändningen så börjar varvräknaren sticka iväg uppåt utan att jag försöker dra igång motorn. Kan det ha med problemet att göra?

Offline

 

#40 2019-10-19 11:00:18

Irocman
Medlem
Från: Tjörn
Registrerad: 2006-02-02
Inlägg: 107

Re: Ingen jävla gnista

Inga felkoder ???

Offline

 

#41 2019-10-21 11:07:54

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Nope inga felkoder, min aldlkabel har gått sönder så kan inte scanna den heller tyvärr 😭

Offline

 

#42 2019-10-24 05:08:30

Hogge
Medlem
Från: Dalarna/High Voltage Walley
Registrerad: 2003-03-03
Inlägg: 1061
Webbsida

Re: Ingen jävla gnista

Min Accel 300+ började spöka (värme problem) och då kopplade jag in orginal tändningen igen. Ta ur säkringen för Accel tändningen bara och ta bort dito kablar och koppla in orginal tändiningen igen.  Har alltid orginal kabel med i bilen och en reservspole.
Blir MSD grejer nu istället till nya motor.

//Hogge

Senast redigerat av Hogge (2019-10-24 05:13:23)

Offline

 

#43 2019-10-25 09:35:47

Dagab
Medlem
Från: Fagersta
Registrerad: 2010-07-07
Inlägg: 310

Re: Ingen jävla gnista

Har tagit bort det o har fortfarande inte fått gnistan, testat med annan spole också men ingen skillnad, ska kolla över skarvarna från när jag tog bort larmet på bilen förra sommaren o se om det är nått som ser konstigt ut där, nått fel är det iaf på varvräknaren men det kanske bara är standarfelet

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson