Camaroforumet - Mötesplats för generationer - Allt om Camaro

Camaroforumet

Du är inte inloggad.

Meddelande



#1 2017-07-26 22:49:33

Peter55
Medlem
Från: luleå
Registrerad: 2016-09-06
Inlägg: 14

Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Hej,

Jag har råkat ut för ett fel som jag inte blir klok på. Bilen startar och går perfekt nästan alltid förutom några gånger då den inte drar på startmotorn.
Det finns ström 12,66 v i batteriet. All el fungerar (stereo, el-hissar mm) men den drar inte igång startmotorn. Generatorn är bytt.

Det han hänt några gånger nu att den inte startar. Det har hänt då jag kört bilen så den är varm och sedan när jag parkerar och kommer tillbaka efter ca 20-60 min då drar den inte igång.
Väntar jag däremot i 30-45 min till då drar den igång utan problem.

Inga blink eller något annan felkod att gå efter.
Vad kan felet vara? Tacksam för tips och hjälp om det är någon annan som varit med om liknande.

/Peter

Offline

 

#2 2017-07-27 00:27:08

hagge
Medlem
Från: Boden
Registrerad: 2015-09-05
Inlägg: 29

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Vanligt fenomen på cheva, speciellt om man har headders eller saknar orginal värmesköld som satt på en del startmotorer. Kan lösas genom att sätta dit ett relä på styrningen  så startmotorns solenoid får mer ström, det blir som regel bättre eller så gör man om så det blir som en ford med ett rejält startrelä.
Du kan prova om de är detta genom att sätta en startknapp med direkt plus och sen direkt ner på startmotorns solenoid och om då starten går runt så är det för lite ström i matningen. Om starten inte funkar så så är det startmotorn.

Offline

 

#3 2017-07-27 22:15:05

Peter55
Medlem
Från: luleå
Registrerad: 2016-09-06
Inlägg: 14

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Hej,
Hur ser skölden ut, tror inte det sitter en på den här bilen.
Skicka en länk om ni har det.

Relä på styrningen?
Förklara gärna.

Start knapp med en kontakten direkt på batteriet och sedan ner till startmotorn alltså?

Känns som att skölden är alt.1

Offline

 

#4 2017-07-27 22:34:41

AJ
Getfarmare
Från: Wontloose
Registrerad: 2007-10-04
Inlägg: 1338
Webbsida

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Renovera eller byt startmotor. Hade samma problem  på min -85a då den bara var ett par år gammal. Värmen är problemet ch det gör att lagringarna till startmotorn slits oc hnär den är tillräckligt sliten kortsluter den när statorn får kontakt med lindningen. När den svalant har lagringen krympt och det funkar som vanligt.
Lägga på mer ström är inte lösningen som jag ser det.

Senast redigerat av AJ (2017-07-27 22:35:36)


Got
The
Original -66 + LeMans -73

Offline

 

#5 2017-07-27 22:36:55

Mangan
Forumsponsor
Från: Linköping, när jag är hemma
Registrerad: 2003-01-30
Inlägg: 3850

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Spänningen över batteripolerna är ju ok på ett batteri med alla celler men säger inget om hur mycket effekt det kan lämna.

Inte bara kan startmotorn kärva av värmen, en varm motor är också tyngre att dra runt då alla toleranser är tightare pga värmeutvidgning.

Kablaget på en gammal bil kan också vara slitet och ge stora förluster när du börjar belasta systemet.

Mät för det första spänningen över batteripolerna medan startmotorn går, faller den under 10 volt kommer ECU inte lägga ut gnista eller bränsle.
Om den faller så lågt är det läge att testa batteriet.

Om batteriet är ok så börja mät spänningarna över varje kabel medan du kör på startmotorn, sätt alltså en probe på varje ände av kabeln du vill mäta på och du mäter spänningsfallet i respektive del av systemet.
Det bör inte vara mer än 0,2-0,4 volt från batteriet ner till starten, samt tillbaka till minuspolen.

Magnus


Lägger ofta upp inlägg från min äpplefån, ber om ursäkt för udda, rolig eller missvisande stavning pga av det!
-97 Z28 M6 12,70s 109mph
"I think its better to do right, even if we suffer in so doing, than to incur the reproach of our consciences and posterity" Robert E Lee

Offline

 

#6 2017-07-28 09:45:29

Peter55
Medlem
Från: luleå
Registrerad: 2016-09-06
Inlägg: 14

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Tack för tipsen.
Ska mäta och kolla kablarna.

http://www.jegs.com/i/Mr-Gasket/720/3678/10002/-1

Hittade denna sköld. Tror ni den hjälper oavsett om man byter startmotorn eller inte?

Vem kan ha skölden hemma och vem rekommenderar ni där jag kan köpa startmotorn?

Senast redigerat av Peter55 (2017-07-28 09:50:28)

Offline

 

#7 2017-07-28 14:43:34

BLASTbeet
Trucker/Drummer
Från: Springville sthlm
Registrerad: 2009-08-03
Inlägg: 1976

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Denna funkade bra på min 87a, hade originalstarter och långa headers (lindade).
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-t … 000022291/


Camaro -71 UNDER CONSTRUCTION big_smile Camaro Z28 -82 355cui
Buick Riviera -72 cool
PUCH Monza cool Friskt humör, sjuk humor! dance

Offline

 

#8 2017-07-28 17:13:37

AJ
Getfarmare
Från: Wontloose
Registrerad: 2007-10-04
Inlägg: 1338
Webbsida

Re: Camaro -88 5,7 350 TPI Aut - startproblem

Visa ord från Mangan, rätt ända att börja i. I sinnet/minnet lever jag med en nästan ny gen 3:a wink


Got
The
Original -66 + LeMans -73

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson